SAVUR'UN EŞSİZ LEZZETLERİ TÜRK MUTFAĞI HAFTASI'NDA SUNULDU 24 Mayıs 2023, 14:24

SAVUR'UN EŞSİZ LEZZETLERİ TÜRK MUTFAĞI HAFTASI'NDA SUNULDU
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında İlçemizin yöresel yemekleri tanıtıldı. 24 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen etkinlikte, Savur ilçesinin eşsiz lezzetleri Café Savur'da sergilendi.
Etkinliğe İlçe Kaymakamımız/Belediye Başkan V. Muhammed KAYA ve eşi Dilara KAYA, Ömerli Kaymakamı Kerem TÜRKER ve eşi Derya TÜRKER, Ömerli Cumhuriyet Savcısı Ebru SARIOĞLU ÇEVİK ve eşi Ömerli İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Gökhan ÇEVİK, İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs BAŞTÜRK, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip ÇELİK, ilgili kurum ve kuruluş amirleri, basın mensupları ve sektör temsilcileri katıldı.
Etkinlikte, Savur'un ünlü yemekleri olan alluciye, incasiye, firkiye, bademli erik reçeli ve kabak reçeli gibi yöresel lezzetlerin yapımı ve sunumu gerçekleştirildi. Artuklu Üniversitesi'nden Arş. Gör. Ali ALKANDEMİR tarafından Mardin ve Savur'un yöresel tatlarının tarihi ve kültürü hakkında bir sunum yapıldı.
Programda konuşan İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Muhammed KAYA; "Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşleri Sayın Emine ERDOĞAN tarafından başlatılan Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle böyle güzel ve anlamlı bir etkinliğine ev sahipliği yapmaktan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum. Türk mutfağı binlerce yılın birikimi olan ve birçok medeniyetin ve kültürün katkıları ile oluşan dünyanın en zengin mutfağıdır. Mardin'in Türk Mutfağında çok farklı bir yeri var. Etin meyve ile buluştuğu ve muhteşem bir sanat eserine dönüştüğü yerdir Mardin. Özellikle Alluciye yemeğinin memleketi olan Savur ilçemiz birçok yöresel lezzetiyle ve zamanında Osmanlı Sarayına gönderdiği badem dolgulu erikleri ve diğer meyveleriyle bölgede ayrı bir yere ve konuma sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle programımızın hayırlara vesile olmasını ve Türk mutfağının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasına katkı sağlamasını diliyorum" dedi.
Program sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürü BAŞTÜRK tarafından Kaymakam/Başkan Vekili KAYA'ya plaket takdim edildi. Etkinlik katılımcılara Savur'un eşsiz lezzetlerini deneyimleme ve yöresel mutfağın geleneksel tariflerini öğrenme fırsatı sundu.
Programımızın medyadaki yansımaları:
https://www.mardinsoz.com/haber/savur-da-turk-mutfagi-etkinligi-19402.html
https://www.hurses.com.tr/kultur--sanat/savurda-turk-mutfagi-etkinligi/haber-60542
DIĞER HABERLER
-
Kurumlar Arası Voleybol Turnuvamız başlıyor!
01 Ekim 2025, 22:00 -
Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı
01 Ekim 2025, 10:12 -
Yaşlılar Günü
01 Ekim 2025, 08:00 -
Spor Sahası Düzenlemesi
30 Eylül 2025, 00:00 -
Artuklu Üniversitesi’nde Sosyal Girişimcilik Projesi İncelemesi
30 Eylül 2025, 18:00 -
Artuklu Üniversitesi’nde Gençlerimizle Buluştuk
30 Eylül 2025, 18:00 -
Savur’da Gelişim ve Gelecek
02 Ekim 2025, 17:00 -
Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı
30 Eylül 2025, 16:00 -
Savur’da Görkemli Gençlik Buluşması
30 Eylül 2025, 01:00 -
Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun’a Ziyaret
29 Eylül 2025, 17:00